Vintercyklisten – Vinter 1-0

Fram till i förra veckan har det här med att vara vintercyklist inte varit en jättestor utmaning, eller ”uppoffring” som kanske somliga ser det. Det är visserligen kolsvart ute både på vägen till och från jobbet, men vargavinterns stora käftar har inte satt några käppar i hjulet än, så att säga.

I onsdags förra veckan kom så den första, större prövningen. Det var en fin, gnistrande vinterdag där jag och en kollega avnjöt lunchen vid Telge hus nya grillplats. (Tack SBK för att ni fixat ny eldstad!)

Men det förrädiska vädret skiftade snabbt. Temperaturen steg från 11 minus till nån enstaka minusgrad, för att framåt kvällen nått plustecknet. Och som det snöade under eftermiddagen! Givetvis som allra mest under rusningen hemåt. När jag skulle börja trampa hemåt från stan önskade jag att jag tagit skidorna på pakethållaren, och ställt cykeln. Och skidglasögon hade inte varit dumt, när snön piskade mig i ansiktet så jag knappt såg vart jag cyklade.

Att ta sig hemåt i den snömodden var dock en utmaning för alla. Det var halt och isigt under snön, och den massiva mängden snö som vällde ner under kort tid skapade en förrädisk vägbana för både cyklister, gångtrafikanter och bilister.

Men medan gångtrafikanterna knatade på i snömodden, tågresenärerna väntade förgäves på tåget och bilisterna smög fram på de tysta gatorna var det kanske vi cyklister som hade det lättast. Vi tog oss åtminstone framåt, om än i reducerad fart. Och när jag väl hade lärt mig att köra i den orörda snön (den nertrampade snön blev bara mer moddig) var det bara att trampa på i den inslagna takten.

När jag började närma mig mina hemkvarter stod fortfarande de Scaniaanställdas bilar i bilkö på väg mot motorvägen. Och visst tog det några fler minuter mer än vanligt, men jag tror nog att jag hade det lättast av alla att ta mig hem.

Vintercyklisten vs Vintern  1-0.

(Läs gärna om en av våra Vintercyklister, Evy Svensson, i helgens LT!)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s